کم خونی فقر آهن است که بیشتر از زایمان، آسیب های شدید، جراحی و زخم نشأت می گیرد. بیماری کم خونی زمان اتفاق می افتد که تعداد هموگلوبین در خون کم شود. اگر بخواهیم شایعترین دلیل کمخونی در کشورمان را توضیح دهیم این است که کم خونی در کشور ما بیشتر به دلیل کمبود آهن، پروتئین و کمبود اسید فولیک در دوران بارداری است.
در دوران باستان مذهب هم در کنار پزشکی وجود داشت. در رنسانس با بهره گیری از روش علمی، پزشکی پیشرفت های چشم گیری داشت. امروزه هم با گسترش فناوری و تکنولوژی موفقیت ها و اکتشافات زیادی درباره ی بیماری ها داشته ایم.ما باید سپاسگذار پزشکان قاهر و باتجربه باشیم که درباره ی بسیاری از بیماری ها توصیه های پزشکی ای به ما می کنند و ما را از خطرات آن آگاه می کنند.
کم خونی فقر آهن است که بیشتر از زایمان، آسیب های شدید، جراحی و زخم نشأت می گیرد. بیماری کم خونی زمان اتفاق می افتد که تعداد هموگلوبین در خون کم شود.نقش هموگلوبین این است که در انتقال اکسیژن از ریه به تمام اندام های بدن به گلبولهای قرمز کمک می کند. رنگ قرمزی که خون دارد به دلیل وجود هموگلوبین ها می باشد.کم خونی را فقط می توان با آزمایش خون تشخیص داد. کم خونی علت های مختلفی دارد که مهمترین آنها کمبود آهن در بدن است اما همیشه کم خونی به معنای فقر آهن نمی باشد و می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد.
می توان اذعان داشت که در صورت پایین بودن هموگلوبین حتما باید تحت نظر پزشک قرار گرفته و اقدامات لازم صورت بگیرد، به دلیل آن که موارد شدید کاهش هموگلوبین با خطرات جدی همراه است. هموگلوبین وظیفه اصلی خون رسانی به بافت های مختلف بدن را دارد و اگر فردی دچار کم خونی شود اکسیژن رسانی به بافت های مختلف بدن وی کم خواهد شد. کم خونی شدید می تواند نشانه وجود یک بیماری در بدن شما نیز باشد یا حتی باعث ایجاد بیماری در بدن شما شود، بنابراین بسیار مهم است در صورتی که به این بیماری مبتلا هستید حتما زیر نظر پزشک باشید.
علت برخی از کم خونی ها می تواند مسائل تغذیه باشد و برخی از کم خونی ها هیچ ارتباطی با تغذیه ی افراد ندارد. اما معمولا با تغییر شیوه ی تغذیه می توان بسیاری از کمخونی ها را درمان کرد.وجود بسیار کم پروتئین، اسید فولیک، آهن، ویتامین b12 یا مجموعه ای از ویتامین های دیگر در بدن باعث کم خونی شدید افراد می شود. ممکن است برخی از کم خونی ها نیز به دلیل دریافت کم مس و عناصر دیگر باشد.
اگر بخواهیم شایعترین دلیل کم خونی در کشورمان را توضیح دهیم این است که کم خونی در کشور ما بیشتر به دلیل کمبود آهن، پروتئین و کمبود اسید فولیک در دوران بارداری است.یکی دیگر از علت های ابتلا به کمخونی می تواند خونریزی شدید بعد از یک عمل جراحی، اهدای خون به دفعات مکرر، برخی انگلها، مصرف داروهای خاص و بیماریهای بدخیم مثل سرطان نیز باشد. در این صورت باید به پزشک متخصص مراجعه شود تا نوع کم خونی و نحوه درمان آن را به شما بگویند و تجویز هایی را طبق شرایط شما بنویسند.
دختران در سن بلوغ به دلیل فقر آهن دچار کمخونی های بسیار شدید می شوند که باید تحت مراقبت پزشک باشند و مکمل های آهن را مصرف کنند. کسانی که ورزشهای سنگین می کنند می توانند در معرض ابتلا به فقر آهن قرار بگیرند زیرا حرکات سنگین می تواند تعداد گلبول های قرمز خون را کاهش دهد.
کم خونی انواع مختلفی دارد و بر اساس نوع و علت آن درمان آن نیز متفاوت است. افرادی که علت کم خونی آنها فقر آهن است باید با خوردن مکمل های آهن، کمخونی خود را درمان کنند. اما اگر کسی به دلیل کمبود ویتامین b12 و اسید فولیک مبتلا به کم خونی شود در این صورت ویتامین b12 و اسید سولفوریک برای او تجویز می شود. خانم هایی که در دوران عادت ماهانه دچار خونریزی های شدید هستند باید حتما از قرص آهن استفاده کنند و در صورتی که بیماری های زمینهای دارند باید به پزشک مراجعه کرده و تحت کنترل باشند. گاهی استروئید و درمان های سرکوب گر ایمنی می تواند به درمان کمخونی نیز کمک کند. گاهی ممکن است برای کم خونی های بسیار شدید پیوند مغز استخوان و یا تزریق خون انجام شود.
باید بدانید که علاوه بر مصرف داروهای شیمیایی می توان با تغذیه کم خونی را کنترل و درمان کرد. این روش های تغذیه ای عبارتند از:
کسانی که هموگلوبین خون ها به شدت پایین می باشد، می تواند دلایل آن بسیار متفاوت و مختلف باشد. یکی از دلایل پایین بودن هموگلوبین خون کم خونی است و یکی دیگر از دلایل آن می تواند سرطان باشد. بنابراین اگر آزمایش خود دادید و هموگلوبین خون شما به طرز خاصی پایین بود، باید تحت نظر پزشک قرار بگیرید و آزمایش های متعددی را انجام دهید.
کم خونی یکی از شایع ترین بیماری ها در میان افراد در کل جهان است. این بیماری می تواند علت ها و انواع مختلفی داشته باشد. طبق نوع و علت آن درمان کم خونی نیز متفاوت می باشد.در برخی افراد کم خونی می تواند به دلیل کمبود برخی از ویتامین ها باشد اما در برخی دیگر ممکن است به دلیل خونریزی بعد از عمل جراحی یا بیماریهای زمینهای باشد.تغذیه در درمان کم خونی بسیار موثر است. علاوه بر مصرف ویتامین هایی که پزشک تجویز می کند افراد می توانند با تغییر شیوه ی رژیم غذایی خود کم خونی را کنترل و درمان کنند. در صورت جدی نگرفتن کم خونی می تواند عوارض بسیاری را برای افراد به وجود بیاورد.
ثبت نظر